Welsh pony manege Nijmegen Groesbeek LentIedereen is bij ons van harte welkom om te leren ponyrijden!

Vanaf 7 jaar kunnen kinderen bij ons instromen in de groepslessen. Dit kan als ze eerst ervaring hebben opgedaan in de veulenlessen (voor kinderen tussen 5 en 7 jaar) of door eerst een aantal privélessen (van een half uur) te volgen. Onze lieve, betrouwbare pony's hebben de afgelopen jaren al heel wat kinderen met vertrouwen en plezier leren rijden.

De kinderlessen bestaan uit groepjes van 4 tot 6 ruiters, zodat wij voldoende aandacht aan ieder kind kunnen geven. Ieder kind leert in zijn eigen tempo zelfstandig pony te rijden.

In onze lessen besteden wij veel aandacht aan de juiste houding en zit. Tevens leren wij de kinderen in balans zitten en goede controle over hun pony te hebben. Daarnaast is het plezier in het rijden het allerbelangrijkst!

Ponyrijden manege Groesbeek Nijmegen Haflinger JorisAls afwisseling op het (dressuurmatig) rijden, laten wij de kinderen ook kennismaken met hindernisbalkjes, cavaletti's en andere obstakels. Ook besteden wij aandacht aan horsemanship (controle over de pony vanaf de grond), buitenrijden en andere takken van de paardensport.

Daarnaast organiseren wij regelmatig HCG kinderdagen. Een dag vol leuke activiteiten voor kinderen. 

Zodra de kinderen eraan toe zijn, mogen zij meedoen aan de op onze manege gehouden FNRS wedstrijden.

 

Ponyrijden manege Groesbeek Nijmegen