Bij onze manege is het mogelijk om voor verschillende disciplines van de paardensport KNHS / FNRS ruiteropleidingen te volgen. De opleidingen hebben een landelijk karakter, waardoor je als ruiter verzekerd bent van een goede opleiding, die tevens erkend is door de KNHS (sportbond). Ook is het mogelijk om bij Hippisch Centrum Groesbeek het landelijk erkende KNHS Rruiterbewijs te halen.

KNHS FNRS Ruiterpaspoort Al onze instructeurs zijn gediplomeerd conform de eisen van de FNRS, KNHS en de SVP.

Alle ruiters zonder eigen paard die rijden op een door de FNRS erkend ruitersportcentrum ontvangen het KNHS / FNRS ruiterpaspoort. Tevens ben je lid van de KNHS (de nationale paardensportbond). De aanvraag van het ruiterpaspoort gaat tegelijkertijd met het ondertekenen van de lesovereenkomst, dus daar hoef je verder niets voor te doen!

Via het ruiterpaspoort kan je deelnemen aan alle lessen, cursussen, opleidingen, competities en ruiterkampen die Hippisch Centrum Groesbeek je biedt. Alle resultaten van de verschillende wedstrijden en activiteiten worden hierin aangetekend. Een belangrijk document waarmee je dus niet alleen toegang krijgt tot alle activiteiten, maar dat tevens dient als landelijk erkend vaardigheidsdocument voor alle disciplines!

FNRS wedstrijdDressuur
Dressuur is eigenlijk waar iedereen mee begint. Als je als ruiter de basis een beetje onder de knie hebt, dan kunnen ze mee gaan doen met de F-proeven. Deze proeven lopen in niveau op van F1 tot en met F15. Er worden voorgeschreven figuren gereden in de rijbaan in stap, draf en galop.

Vaardigheid
Bij de vaardigheidsproeven (Va Proeven) ligt de nadruk op balans, behendigheid en de samenwerking met het paard verder te ontwikkelen. Bij vaardigheid wordt geleerd om over balkjes te stappen en te draven, tussen poortjes door te rijden, te slalommen en over een klein obstakeltje te springen.

Springen
Wie het dressuur rijden en de vaardigheid onder de knie heeft, kan deelnemen aan de springproeven (S Proeven). Deze variëren van 30 tot 90 centimeter. Er wordt onder andere gekeken naar de houding en zit en de manier waarop gereden wordt.

KNHS vereniging LR & PC Hippisch Centrum Groesbeek

Voor onze ruiters is het ook mogelijk om lid de worden van onze KNHS vereniging Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Hippisch Centrum Groesbeek. Met het lidmaatschap van de KNHS vereniging LR & PC Hippisch Centrum Groesbeek is het mogelijk om aan KNHS wedstrijden deel te nemen.

De kosten van de KNHS startkaart zijn niet meegenomen in het lidmaatschap van LR & PC Hippisch Centrum Groesbeek.