Hengsten Hippisch Centrum GroesbeekHippisch Centrum Groesbeek is gelegen op landgoed de Boersteegsche Hof in het buitengebied van Groesbeek aan de rand van kerkdorp De Horst, aan de grens bij het Duitse dorpje Kranenburg. Aan de ene kant heel dicht bij Nijmegen (zo’n 15 auto min. van het centrum) en aan de andere kant heel mooi landelijk tussen de weilanden, akkers en aan diverse ruiterpaden die aansluiten op het Reichswald, en de bossen van het Rijk van Nijmegen zoals de St. Jansberg, de Mookerheide en de But.

Paardenbloem Hippisch Centrum GroesbeekKortom een heerlijke plek om paard te rijden en te ontstressen!

Henri Thijssen en Jolien van Ballegooijen zijn de eigenaren van Hippisch Centrum Groesbeek. Zij genieten dagelijks van deze ontzettend mooie, idyllische locatie en hun liefde voor het paard in combinatie met hun passie voor de sport.

 

Henri Thijssen Hippisch Centrum GroesbeekZowel Henri als Jolien zijn gediplomeerd ORUN-instructeur incl. geldige licenties. Daarnaast is Jolien gediplomeerd FNRS westerninstructeur en heeft zij de specialisatie bijscholingen 'paardrijles geven aan kinderen vanuit een pedagogisch perspectief' én 'paardrijles geven aan tieners vanuit een pedagogisch perspectief' succesvol voltooid.

Jolien is als senior-instructeur paardrijden het aanspreekpunt voor de manegetak. Zij verzorgt de groeps- en privélessen.

Paardrijden Nijmegen Groesbeek Malden MookOp enthousiaste wijze begeleidt zij ruiters van het begin (jong paard of onervaren ruiter) tot het hogere werk. Zij is verantwoordelijk voor de training van de paarden en zorgt ervoor dat de manege paarden op niveau blijven.

Tevens verdiept Jolien zich al jarenlang in de verschillende rijmethoden zoals het Klassieke (Duitse) systeem en de Hollandse school. Dit in combinatie met haar kennis van Western en (Natural) Horsemanship maakt haar manier van lesgeven uniek.

Tijdens het lesgeven houdt zij continu rekening met het paard en de ruiter. Door een duidelijke en positieve manier van lesgeven brengt zij haar kennis over op de ruiter.

Hippisch Centrum Groesbeek is door het brede aanbod aan FNRS & KNHS opleidingen dé ruiteropleider voor sport en recreatie!