Welsh pony manege Nijmegen Groesbeek LentIedereen is bij ons van harte welkom om te leren ponyrijden!

Vanaf 7 jaar kunnen kinderen bij ons op de manege starten met de ruiteropleiding. Zowel de ruitertjes die al ervaring hebben opgedaan in de veulenlessen (voor kinderen tussen de 5 – 7 jaar) als de nieuwe ruitertjes starten door eerst met een aantal privélessen (van een half uur) te volgen. Onze lieve, betrouwbare pony's hebben de afgelopen jaren al heel wat kinderen met vertrouwen en plezier leren rijden.

Als de kinderen genoeg vertrouwen hebben in en controle over de pony om zelfstandig te kunnen stappen, draven en sturen vervolgen wij met duolessen (2 ruiters) van een half uur. Daarna stromen de ruiters door naar de kinderlessen.    

Welsh pony River manege Groesbeek Nijmegen

 


De kinderlessen bestaan uit groepjes van ongeveer 6 ruiters, zodat wij voldoende aandacht aan ieder kind kunnen geven. Ieder kind leert in zijn eigen tempo zelfstandig pony te rijden.

In onze lessen besteden wij veel aandacht aan de juiste houding en zit. Tevens leren wij de kinderen in balans zitten en goede controle over hun pony te hebben. Daarnaast is het plezier in het rijden het allerbelangrijkst!

Als afwisseling op het (dressuurmatig) rijden, laten wij de kinderen ook kennismaken met hindernisbalkjes, cavaletti's en andere obstakels. Ook besteden wij aandacht aan horsemanship (controle over de pony vanaf de grond), buitenrijden en andere takken van de paardensport.

 

 

Ponyrijden manege Groesbeek Nijmegen 

 

Daarnaast organiseren wij ook regelmatig HCG kinderdagen. Een dag vol leuke activiteiten voor kinderen. 

Zodra de kinderen eraan toe zijn, mogen zij meedoen aan de op onze manege gehouden officële FNRS wedstrijden.