Welsh pony manege Nijmegen Groesbeek LentIedereen is bij ons van harte welkom om te leren ponyrijden!

Samen meer plezier! Vanaf 8 jaar kunnen kinderen bij ons op de manege starten met de officiële FNRS/KNHS Bixie & Friendsruiteropleiding.

FNRS KNHS Bixie Friends ruiteropleiding

 

 

 

Zowel de ruitertjes die al ervaring hebben opgedaan in de veulenlessen (voor kinderen tussen de 4 – 8 jaar) als de nieuwe ruitertjes starten door eerst met een aantal privélessen (van een half uur) te volgen.

Onze lieve, betrouwbare pony's hebben de afgelopen jaren al heel wat kinderen met vertrouwen en plezier leren rijden.

Als de kinderen genoeg vertrouwen hebben in en controle over de pony om zelfstandig te kunnen stappen, draven en sturen vervolgen wij met duolessen (2 ruiters) van een half uur. Daarna stromen de ruiters door naar de kinderlessen.    

Welsh pony River manege Groesbeek Nijmegen

De kinderlessen bestaan uit groepjes van ongeveer 6 ruiters, zodat wij voldoende aandacht aan ieder kind kunnen geven. Ieder kind leert in zijn eigen tempo zelfstandig pony te rijden.

In onze lessen besteden wij veel aandacht aan de juiste houding en zit. Tevens leren wij de kinderen in balans zitten en goede controle over hun pony te hebben. Daarnaast is het plezier in het rijden het allerbelangrijkst!

Als afwisseling op het (dressuurmatig) rijden, laten wij de kinderen ook kennismaken met hindernisbalkjes, cavaletti's en andere obstakels. Ook besteden wij aandacht aan horsemanship (controle over de pony vanaf de grond), buitenrijden en andere takken van de paardensport.

Daarnaast organiseren wij ook regelmatig HCG kinderdagen. Een dag vol leuke activiteiten voor kinderen. 

Welsh pony manege Groesbeek Nijmegen Lent

 

 

Zodra de kinderen eraan toe zijn, mogen zij meedoen aan de op onze manege gehouden officële FNRS wedstrijden. In je Bixie & Friends ruiterpaspoort houd je jouw stempels bij. Echt supertof!

Bixie Friends ruiterlopleiding

 

Bixie leert je omgaan met de pony!
Pony's zijn supertof. Je kunt met ze knuffelen, je mag ze borstelen, met ze wandelen of op ze rijden. Als je weet hoe je het beste met een pony om kunt gaan, hebben jullie samen veel plezier! Waar moet je allemaal op letten? Dat leer je met onze Bixie Friends ruiteropleiding!

Star Bixie Friends ruiteropleidingStar leer je de pony verzorgen!
Net als jij heeft een pony verzorging nodig, zoals dagelijks goed eten en drinken, een schone stal, een fijne poetsbeurt en contact met vriendjes. Dan voelt hij zich fijn! Star weet daar alles over.