Geluksmomentje

Elke dag realiseer ik mij hoe bevoorrecht ik ben om met paarden te mogen werken. De dag te beginnen met de merries en hun veulentjes naar de wei te brengen en het jonge spul door de wei te zien dartelen en vreugdebokjes te zien maken.

De FNRS kwam met het verzoek of Jolien wilde meewerken aan een column in vakblad De Hippische Ondernemer (het vakblad voor de gehele paardenbranche). De eerste uitgave van 2023 staat in het teken van onze jeugd, onze toekomst en het verzoek was onze visie en praktijkervaring hierbij te betrekken.

Afgelopen week ben ik, tijdens de lessen met de kinderen, begonnen met Horsemanship / grondwerk. Zo hebben de kinderen in deze rare tijd toch een activiteit buitenshuis en zien ze de andere kinderen. Natuurlijk moeten we nu ook een beetje extra aan de veiligheid denken, dus niet op de pony maar er naast.

Vanuit mijn werk heb ik geleerd om kinderen en groepen te observeren. Dit zit zo in mij dat ik dat ik dat bijna niet kan stoppen. Zo ook op de HCG 3-daagse, het ponykamp.

Ik heb verschillende mantra's die mij helpen in mijn werk en privé zodat ik balans blijf houden. De tekst in het plaatje is er een van. Ik gebruik hem voor mezelf als ik iets spannend vind om te doen maar eigenlijk steeds vaker om me te helpen herinneren als ik weer eens iets voor mijn kinderen wil regelen.

Het nieuwe normaal!

Ik kreeg van die zin in het begin echt de kriebels, want wat is het nieuwe normaal? Alles bij het oude laten voelt toch echt veel fijner, omdat ik dat al kende. Maar toch moesten er een aantal dingen anders, in mijn werk als jeugdspecialist ging ik de begeleiding via beeldbellen doen en langzaam werd dat normaal.