Afgelopen week ben ik, tijdens de lessen met de kinderen, begonnen met Horsemanship / grondwerk. Zo hebben de kinderen in deze rare tijd toch een activiteit buitenshuis en zien ze de andere kinderen. Natuurlijk moeten we nu ook een beetje extra aan de veiligheid denken, dus niet op de pony maar er naast.

Vanuit mijn werk heb ik geleerd om kinderen en groepen te observeren. Dit zit zo in mij dat ik dat ik dat bijna niet kan stoppen. Zo ook op de HCG 3-daagse, het ponykamp.

Ik heb verschillende mantra's die mij helpen in mijn werk en privé zodat ik balans blijf houden. De tekst in het plaatje is er een van. Ik gebruik hem voor mezelf als ik iets spannend vind om te doen maar eigenlijk steeds vaker om me te helpen herinneren als ik weer eens iets voor mijn kinderen wil regelen.

Het nieuwe normaal!

Ik kreeg van die zin in het begin echt de kriebels, want wat is het nieuwe normaal? Alles bij het oude laten voelt toch echt veel fijner, omdat ik dat al kende. Maar toch moesten er een aantal dingen anders, in mijn werk als jeugdspecialist ging ik de begeleiding via beeldbellen doen en langzaam werd dat normaal.

Het geluid van knappende takjes onder de paardenhoeven, de luidende kerkklokken die de stilte verbreken terwijl wij met de paarden relaxed stappen in het ochtend zonnetje op deze prachtige herfstdag. Stappen, stappen, stappen totdat we op het bekende pad in het Reichswald aankomen en de paarden in volle galop naar boven rennen om daarna al briesend van plezier het bospad in stap te vervolgen.

Voor veel beginnende ruiters, maar zeker ook ervaren ruiters,  is het elke keer weer een heel gedoe. Heb je eindelijk dat zadel op de paardenrug gehesen, weet je niet of dat ding wel goed ligt. Hoe moet het nu ook alweer?