Dressuurinstructie personal trainer Nijmegen Groesbeek Lent

De lessen van Jolien zijn gebaseerd op een mix van het klassieke (Duitse) systeem en de 'Hollandse School', waarbij de zes basisonderdelen van het Skala der Ausbildung als leidraad dienen. Deze onderdelen (takt, losgelassenheit, aanleuning, schwung, rechtrichten en verzameling) verkrijgen uiteindelijk het hoofddoel: volledige Durchlässigkeit. Oftewel volledige souplesse en het steeds volkomen doorkomen van alle hulpen.

Dressuurinstructie personal training Nijmegen Groesbeek Lent Het klinkt misschien ingewikkeld, maar de bedoeling is eenvoudig. Het gaat erom dat het paard zich nergens vasthoudt in zijn lijf, gehoorzaam is (steeds goed luistert naar de hulpen) en het allerbelangrijkste: dat zowel het paard als de ruiter plezier houden in het rijden!

Onze ervaring is dat veel dressuurruiters heel gedreven en gepassioneerd zijn. Hierdoor werken zij vaak te veel in en geven te grote en soms ook tegenstrijdige hulpen. Wij leren jou meer te voelen hoe het paard onder jou beweegt en wat jouw inwerking bij het paard doet.

Dressuurinstructie Nijmegen Groesbeek Malden Mook Tevens leer je van ons hoe je kleinere, effectievere hulpen kunt geven en daardoor jouw paard de kans geeft om beter te reageren op jouw (kleine) hulpen. Jouw paard gaat beter en losser door zijn lijf lopen en heeft daardoor meer plezier in het werk (Happy Athlete). Hierdoor kun je als ruiter stiller zitten en meer genieten van jullie band samen. Uiteindelijk wil iedereen toch een gelukkiger paard en betere resultaten? Meer bereiken met minder doen!


Uiteraard zijn proefgerichte trainingen onderdelen in onze privélessen. Op verzoek is het ook mogelijk om wedstrijd begeleiding te krijgen.


Ook voor de ambitieuze wedstrijd ruiter is Hippisch Centrum Groesbeek het adres om met minder hulpen meer in de sport te bereiken!