Groepslessen ruiteropleider Nijmegen Groesbeek Lent

Goed leren paardrijden is de basis van iedere ruiter die plezier wil beleven aan het rijden en de omgang met het paard.

Daarom bieden wij de mogelijkheid om bij ons groepslessen te volgen.

Wij onderscheiden ons doordat wij in onze lessen veel aandacht besteden aan het aanleren van een goede, onafhankelijke zit en een betere balans.

 

Of je nu als droom hebt om dressuur te rijden, te gaan springen of lekker buiten wilt rijden. Door de bewegingen van het paard beter te volgen krijg je als ruiter meer vertrouwen in het paard én een betere controle over het paard.  Op deze manier worden onze paarden ontspannen en fijn gereden en houden ze veel plezier in hun werk.

Dressuurpony Manege Nijmegen Groesbeek Malden Mook

Beginners leren de eerste keren in een privéles de basisvaardigheden. Zodra je zelfstandig kunt sturen en controle over het tempo hebt, kun je aansluiten in een van de groepen of privélessen blijven volgen. Natuurlijk leer je bij ons ook uit hoe je een paard verzorgt en correct op- en afzadelt.

In de groepslessen voor de gevorderde ruiters besteden wij ook aandacht aan het dressuur rijden (het rijden vanverschillende figuren en oefeningen om het paard te gymnastiseren en gehoorzaam te maken voor de hulpen van de ruiter) en het over springbalkjes stappen en draven of over verschillende hindernissen springen.

Ook nemen we vereiste vaardigheden voor het Ruiterbewijs mee in onze lessen. Dit biedt niet alleen afwisseling voor de ruiters, maar zeker ook voor onze paarden.

Wij werken met verschillende soorten lesgroepen, zoals beginners, gevorderden, jeugd (incl. jongens groepen), volwassenen (incl. mannengroepen),
recreatie & sport.