Veulenopfok weidegangPaarden zijn kuddedieren en voelen zich beter als ze kunnen opgroeien in groepen. Veulens (enters & twenters) voelen zich veiliger als ze met leeftijdsgenoten groot kunnen worden.

Het spenen kan voor een veulen extra stress veroorzaken. Wij zorgen ervoor dat ze na het spenen direct in groepjes bij elkaar komen. Zo hebben ze steun aan elkaar in deze voor hen moeilijke periode. Samen is gezelliger en ben je sterker!

Door het opgroeien in groepsverband vermindert de kans op gedragsstoornissen (o.a. stalondeugden), doordat ze elkaar de nodige aandacht en steun geven. Ze bepalen onderling de natuurlijke rangorde, waardoor ze mentaal en fysiek sterker worden.

Naast erfelijkheid en voeding heeft ook beweging invloed op de kwaliteit van het beenwerk. Wij voeren in de winterperiode naast hoge kwaliteit ruwvoer ook speciale veulenbrok en (later) opfokbrok. Indien het weer het toelaat komen de jonge paarden dagelijks buiten om lekker te ravotten en de benen te strekken in de paddocks. In de zomerperiode bieden wij volledige weidegang.

Veulenopfok weidegangAl onze groepsboxen zijn door ons zelf ontworpen en op maat voor ons gemaakt om aan onze strenge eisen te voldoen. Naast de kwaliteit van de boxen is frisse lucht, daglicht en voldoende ruimte erg belangrijk. Dit is uiteraard ook bij onze groepsboxen aanwezig.

Wij zorgen ervoor dat uw veulen op tijd naar de hoefsmid gaat, de wormkuren en de jaarlijkse inentingen krijgt. Tevens is het mogelijk om uw paard röntgenologisch (incl. PROK) op ons bedrijf te laten keuren. Uw veulen kan bij ons in de groep opgroeien tot een leeftijd van drie jaar. Op uw verzoek kan uw paard ook langer bij ons blijven.

De afgelopen 25 jaar hebben wij vanwege onze kwaliteit en deskundigheid een naamsbekendheid opgebouwd door geheel Nederland. Maar ook vanuit België, Duitsland, Engeland, Italië, Zwitersland en de USA weet men ons te vinden.

Indien u kiest om uw veulen door ons te laten opfokken, kunt u vertrouwen op onze jarenlange ervaring.