Het nieuwe normaal!

Ik kreeg van die zin in het begin echt de kriebels, want wat is het nieuwe normaal? Alles bij het oude laten voelt toch echt veel fijner, omdat ik dat al kende. Maar toch moesten er een aantal dingen anders, in mijn werk als jeugdspecialist ging ik de begeleiding via beeldbellen doen en langzaam werd dat normaal.

Edith jeugdspecialist instructeur manegeToen we groen licht kregen om weer met de manege lessen te starten moest dat passen binnen het nieuwe normaal, ouders mochten niet meer mee naar binnen en wij moesten afstand houden. En dat is best een dingetje, maar wat ben ik trots op alle kinderen en ook op jullie lieve ouders! Want van helpen poetsen, zadelen en kijken achter het raam is het nu een kiss en ride geworden en is het loslaten begonnen. Ik wil jullie graag laten weten wat ik gezien heb bij jullie knappe kinderen:

Ik zie kinderen die elkaar helpen.

Ik zie kinderen die ons of een ander kind om hulp durven te vragen.

Ik hoor kinderen elkaar ontzettend veel  complimenten geven.

Ik hoor kinderen elkaar aanmoedigen als iemand het een beetje spannend vindt.

En wat ik vooral zie is breed glimlachende kinderen die zelf met hun gepoetste pony de bak inkomen, gaan aansingelen en soms als ik me even omdraai stiekem al op de pony geklauterd zijn.

Ik zie kinderen die aan het groeien zijn trots zijn op zichzelf en op elkaar.

Ik kan eerlijk gezegd eigenlijk best wennen aan het nieuwe normaal

Een lieve groet,

Edith

 

Edith Dorand
Jeugdspecialist, ruiter & instructeur HCG