Het geluid van knappende takjes onder de paardenhoeven, de luidende kerkklokken die de stilte verbreken terwijl wij met de paarden relaxed stappen in het ochtend zonnetje op deze prachtige herfstdag. Stappen, stappen, stappen totdat we op het bekende pad in het Reichswald aankomen en de paarden in volle galop naar boven rennen om daarna al briesend van plezier het bospad in stap te vervolgen.

Buitenrit Reichswald Hippisch Centrum GroesbeekNa een flink stuk klimmen komt de beloning, vanaf de heuvel hebben wij op de paardenruggen uitzicht op Groesbeek. Elke keer proberen wij hier een foto van te maken, maar dit kan helemaal niet. Dit stukje natuur kun je alleen met eigen ogen op de rug van het paard bewonderen. WOW! Wat is dit mooi.

Na dit mooie vergezicht stappen wij rustig weer naar beneden. Wij ruiters moeten oppassen voor afhangende takken die het liefst recht in je gezicht zwiepen. Nadat wij veilig beneden zijn aangekomen vervolgen wij de rit in een fikse draf. Niet wetend welke kant wij, maar zeker ook de paarden, het liefst op kijken. Daar waar de zon tussen de bladeren probeert te schijnen of juist daar waar de wind de blaadjes van de bomen laat dwarrelen of misschien wel naar de kleurrijke paddenstoelen.

Buitenrit Reichswald Hippisch Centrum Groesbeek


Na een paar uur rijden keren we terug richting stal, de paarden beginnen al te dribbelen. Zij weten het al, de nieuwe ruiters nog niet. Barilla begint al te passageren van plezier. De laatste heuvel komt eraan! Ook die mogen ze in volle rengalop opstuiven en daarboven aangekomen hoor je in de ochtendstilte alleen het gebries van blije paarden en de ontlading van de ruiters. WOW! Wat is dit mooi!

Jolien van Ballegooijen

Ruiter, instructeur & eigenaar HCG