Hengsten Hippisch Centrum GroesbeekHippisch Centrum Groesbeek is gelegen op landgoed de Boersteegsche Hof in het buitengebied van Groesbeek aan de rand van kerkdorp De Horst, aan de grens bij het Duitse dorpje Kranenburg. Aan de ene kant heel dicht bij Nijmegen (zo’n 15 auto min. van het centrum) en aan de andere kant heel mooi landelijk tussen de weilanden, akkers en aan diverse ruiterpaden die aansluiten op het Reichswald, en de bossen van het Rijk van Nijmegen zoals de St. Jansberg, de Mookerheide en de But.

Paardenbloem Hippisch Centrum GroesbeekKortom een heerlijke plek om paard te rijden en te ontstressen!

Henri Thijssen en Jolien van Ballegooijen zijn de eigenaren van Hippisch Centrum Groesbeek. Zij genieten dagelijks van deze ontzettend mooie, idyllische locatie en hun liefde voor het paard in combinatie met hun passie voor de sport.

 

Henri Thijssen Hippisch Centrum GroesbeekZowel Henri als Jolien zijn gediplomeerd ORUN-instructeur incl. geldige licenties. Daarnaast is Jolien gediplomeerd FNRS westerninstructeur en heeft zij de specialisatie bijscholingen 'paardrijles geven aan kinderen vanuit een pedagogisch perspectief' én 'paardrijles geven aan tieners vanuit een pedagogisch perspectief' succesvol voltooid.

Jolien is als senior-instructeur paardrijden het aanspreekpunt voor de manegetak. Zij verzorgt de groeps- en privélessen.

Paardrijden Nijmegen Groesbeek Malden MookOp enthousiaste wijze begeleidt zij ruiters van het begin (jong paard of onervaren ruiter) tot het hogere werk. Zij is verantwoordelijk voor de training van de paarden en zorgt ervoor dat de manege paarden op niveau blijven.

Tevens verdiept Jolien zich al jarenlang in de verschillende rijmethoden zoals het Klassieke (Duitse) systeem en de Hollandse school. Dit in combinatie met haar kennis van Western en (Natural) Horsemanship maakt haar manier van lesgeven uniek.

Tijdens het lesgeven houdt zij continu rekening met het paard en de ruiter. Door een duidelijke en positieve manier van lesgeven brengt zij haar kennis over op de ruiter.

Hippisch Centrum Groesbeek is door het brede aanbod aan FNRS & KNHS opleidingen dé ruiteropleider voor sport en recreatie!

Paardrijden Nijmegen Groesbeek Malden MookAlle ruiters op onze accommodatie zijn verplicht een veiligheidshelm te dragen. De veiligheidscap dient bestemd te zijn voor de paardensport en te zijn voorzien van een CE markering. Dit geeft overeenstemming met de wetgeving aan. Caps die voor 21 april 2019 op de markt zijn gebracht moeten voldoen aan de Richtlijn 89/686/EEG. Caps die vanaf 21 april 2019 op de markt worden gebracht moeten voldoen aan de Verordening 2016/425.

Wij raden aan om kleding te dragen die goed aangesloten en comfortabel zit, zoals een rijbroek. Van paardrijleggings zijn wij geen voorstander. Deze zijn meestal te glad in het zadel. Ruiters mogen geen grote uitstekende en/of loshangende sieraden en losse kleding dragen.

Ruiters zijn verplicht rijlaarzen of jodphurs te dragen c.q. stevige schoenen met een gladde doorlopende zool met een hak en gladde bovenkant, in combinatie met chaps. Het schoeisel moet ruim in de stijgbeugels passen.

Het dragen van een bodyprotector is bij ons niet verplicht.